Obama Floridát szeretné születésnapjára

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 3. 09:14
Barack Obama amerikai elnök azzal tréfálkozott a floridai Orlandóban, hogy hét végi születésnapjára Floridát szeretné megkapni ajándékként, amely állam döntő fontosságú lesz a november 6-i elnökválasztáson.

"Ötvenegy leszek szombaton, ötvenegy" - mondta az elnök csütörtökön választási aktivistái körében. "Michelle (Obama, az elnök felesége) azt bizonygatja, hogy még csak ötven vagyok. Ez így nem is olyan rossz" - fordult a megjelentekhez, akik erre rázendítettek a "Boldog szülinapot" dalra.

"Ha tudtam volna, hogy énekelni is fognak, készültem volna tortával. Azután elfújtam volna a gyertyákat. Azután pedig talán még kívántam is volna valamit a választásokra - folytatta az elnök, és híveinek nevetése közepette rögtön hozzátette: - Egy floridai győzelem nem is lenne rossz születésnapi ajándék."

A 2008-as választáson Obama győzött akkori republikánus ellenfelével, John McCainnel szemben, de a verseny most szorosabbnak ígérkezik, részben a gazdasági válság miatt. A Quinnipiac Egyetem, a CBS News és a The New York Times című lap közös felmérésének szerdán közzétett adatai szerint a demokrata elnök igen jól áll e délkeleti államban: a szavazók szándéknyilatkozata szerint 51 százalékot kapna a republikánus Mitt Romney-nak jutó 45 százalékkal szemben.

Obama republikánus ellenfelei nem hagyták ki az alkalmat, és a világhálón csípős születésnapi üzeneteket küldtek neki. "Elnök úr, én nem engedhetem meg magamnak, hogy ajándékot vegyek önnek, így hát önnek adom mindazt, amim marad" - írta "egy álláskereső".