eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Milliókat gyűjtött Obamának a sztárszínész

Rekord összegű, 15 millió dollár támogatás gyűlt össze azon a kampányvacsorán, amelyet George Clooney adott Hollywoodban Barack Obama elnök újraválasztására.

"Sok pénz gyűjtöttünk, mert mindenki szereti George-ot" - viccelődött az elnök a 150 adományozó számára rendezett fogadáson. A vacsorát Clooney Tudor-stílusú villájának kertjében, egy sátorban rendezték.

Az emberek "nem szeretnek, hanem imádnak" - replikázott Clooney. Az Oscar-díjas színész által szervezett adománygyűjtő fogadáson többek közt Jack Black, Billy Crystal, Robert Downey Jr., Salma Hayek, Tobey Maguire, Barbra Streisand, Eddie Murphy és a divattervező Diane von Fürstenberg is részt vett. Egy "tányér" 40 ezer dollárt kóstált.

Obama - aki a helyi idő szerint csütörtök esti fogadás előtti napon kijelentette, hogy támogatja az azonos neműek közötti házasságkötés Hollywoodban nagy népszerűségnek örvendő gondolatát - felidézte, hogy az őt ábrázoló 2008-as, már-már ikonikus poszterhez használt képen épp Clooney mellett ült: a színész Dárfúrról fejtette ki neki véleményét. "Az volt az első alkalom, hogy George Clooneyt kiradírozták egy fotóról. Előtte sem volt ilyen, és soha nem is lesz már" - tréfálkozott a demokrata párti politikus.

A vacsorán sorsolás révén az Obama-kampányt segítő két önkéntes is részt vehetett. Az egyik egy New Jersey állambeli tanár, a másik egy floridai családanya volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×