eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Súlyos olajszennyezés az Angarán

Súlyos olajszennyezés érte a szibériai Angara folyót, emiatt csütörtökön szükségállapotot hirdettek ki az irkutszki régióban.

Két tonna dízelolaj került szerda este a Bajkál-tóba ömlő folyóba egy vegyipari cégtől, emiatt a legmagasabb fokozatú riasztást rendelték el Szvirszk városban. Az olajfolt tíz kilométer hosszan úszik a folyón.

Cseremhovo járásban beszüntették az ivóvízkivételt az Angarából. Az intézkedés közel 80 ezer embert érint - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának regionális igazgatósága.

A vizsgálat megállapította, hogy az Irkutszktól északra fekvő Uszolje-Szibirszkoje településen lévő Pribajkal állami kombinátban illegálisan megcsapoltak egy dízelolaj-vezetéket. Így került a szenny az Angarába, amely az egyetlen szibériai folyó, amely a Bajkál-tóból ered.

A megrongált vezetéket elzárták, az ivóvízellátás helyreállítását későbbre ígérik a hatóságok. A helyszínre megérkeztek az olajszennyeződések felszámolására szakosodott egységek.

A regionális nyomozó hivatal vizsgálódik a környezetszennyezés miatt, a rendőrség a dízelvezeték megbontása miatt indított eljárást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×