Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Romney újabb győzelmeket aratott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mitt Romney megnyerte a republikánus előválasztást Connecticut, Delaware, Pennsylvania és Rhode Island államban - jelentette kedd este a saját, nem hivatalos számításai alapján a CNN hírtelevízió.

Az ellenzéki párt szimpatizánsai New York államban is előválasztást tartottak, és noha ott is Romney a favorit, a tömegtájékoztatási eszközök az ottani erőpróbával kapcsolatban még nem adtak ki előrejelzést.

"A jobb Amerika ma este elkezdődött" - jelentette ki az öt államban aratott győzelem tudatában Romney, aki az előválasztási küzdelemben második helyezett Rick Santorum visszalépése után már csaknem biztosan Barack Obama elnök hivatalos republikánus kihívójának tekinthető.

Romney a New Hampshire-ből közvetített beszédének hangnemét szándékosan úgy alakította, mintha az már a jelöltséget elfogadó felszólalása lenne. A gazdaság nehézségeit részletezve hangsúlyozva, hogy Obama "cserbenhagyta" az országot, munkahelyeket, felemelkedést, szabadságot és lehetőségeket ígért.

"Helyre fogjuk állítani Amerika ígéretét" - mondta az ünneplő hívei által körülvett politikus.

A republikánus elnökjelöltség várományosa egy "tisztességesebb Amerikát" ígért, amelyben nem fogják az adófizetői pénzekből kisegíteni a bukott vállalkozásokat, az állami hivatalnokok nem kapnak nagyobb fizetést mint azok, akik akikért dolgozniuk kellene, és amelyben az egyik nemzedék nem hagy egyre nagyobb adósságot a másikra.

"Vége azoknak a napoknak, amikor a sikerért bocsánatot kell kérni és amikor Amerika bocsánatot kér külföldön" - hangsúlyozta Mitt Romney.

A várakozásokkal ellentétben a versenyben messze lemaradt, de Santorum visszalépése után a második helyre került Newt Gingrich nem jelentette be, hogy eláll a további küzdelemtől.