eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Észak-Korea újabb atombombát robbant

Észak-Korea két héten belül végrehajtja harmadik földalatti atomrobbantását, és már az előkészületek vége felé járnak - írta egy dél-koreai lap szöuli kormányforrásokra hivatkozva.

A Csoszon Ilbo értesülései szerint egy kémműhold korábbi felvételein látszott, hogy egy újabb, atombomba elhelyezéséhez szükséges alagutat vájnak az Észak-Korea északkeleti részén fekvő kísérleti terepen. Az alagút bejáratnál hatalmas föld- és homokkupacok voltak a járat betemetéséhez.

A legfrissebb felvételeken azonban ezek már nem látszanak, amiből a dél-koreai hírszerzés arra következtet, hogy az atomtöltetet már elhelyezték az alagút mélyén, és megkezdték a járat elzárását.

Észak-Korea eddig két kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Mind a 2006-os, mind pedig a 2009-es földalatti atomrobbantást nagy hatótávolságú rakéta felbocsátása előzte meg. Észak-Korea a múlt héten is felbocsátott ilyen rakétát, s azt állította, hogy azzal meteorológiai műholdat állít Föld körüli pályára. A felbocsátás kudarcot vallott, de így is felháborodást váltott ki szerte a világon.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×