eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Prőhle: Nyitottak vagyunk a párbeszéd folytatására Washingtonnal

Magyarország nyitott az elfogulatlan párbeszéd folytatására az Egyesült Államokkal - közölte washingtoni tárgyalásainak végén a magyar külügyi államtitkár-helyettes.

Pröhle Gergely megbeszéléseinek témája a Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulón rendezett megemlékezéseken való kormányzati részvétel, valamint a magyar törvénykezés elmúlt két évéről kezdett párbeszéd folytatása volt.

Az államtitkár-helyettes elmondta: az amerikai partnerek megnyugtatónak nevezték az európai intézményekkel folytatott kommunikációt. Hozzátette: a legnagyobb figyelem a bírósági és az egyházi törvényre irányult.

A média állapotával kapcsolatban az amerikai illetékeseknek az volt a véleményük, hogy a Magyarországon megjelenő kommentárok nem arra utalnak a sajtószabadság korlátozására, ugyanakkor emlékeztettek arra, hogy a törvények lehetővé teszik a kontroll erősítését.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×