Németh Zsolt: Magyarország támogató hozzáállást kér Németországtól

InfoRádió / MTI
2012. március 16. 13:02
Magyarország támogató hozzáállást kér Németországtól az Európai Unióval (EU) folytatott vitákkal összefüggésben - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek pénteken Berlinben német politikai és gazdasági vezetőkkel folytatott tárgyalásai után.

Németh Zsolt elmondta: a túlzott államháztartási hiány megszüntetésére vonatkozó eljárás és a januárban indított kötelezettségszegési eljárások alakulása révén lehetővé válik, hogy mielőbb meginduljanak a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val. Magyarország ebben támogató hozzáállást kér Németországtól, hiszen Berlin kedvező viszonyulása "nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a még nyitott kérdések is rendeződjenek" - mondta Németh Zsolt.

Az államtitkár megbeszélést folytatott Emily Haberrel, a német külügyminisztérium államtitkárával, Stefan Mairral, a német iparszövetség (BDI) főtitkárhelyettesével és egy sor további politikussal és gazdasági vezetővel. Tárgyalásainak gazdasági vonatkozásait összefoglalva hangsúlyozta: a német érdeklődés töretlen a magyarországi befektetési lehetőségek iránt.