Rendőrök ellen követtek el merényletet Irakban

InfoRádió / MTI
2012. január 26. 10:08
Egy rendfenntartók által lakott épület elleni merényletben tíz ember meghalt, köztük hat gyerek csütörtökön Irak középső részén - közölte a rendőrség és egy egészségügyi forrás.

A támadás az iraki fővárostól, Bagdadtól 60 kilométerre délre, Muszajeb településen történt.

A merénylők több pokolgépet helyeztek el egy rendőr testvérpár házánál. A robbanószerkezetek hajnalban léptek működésbe, az épület összeomlott - közölte egy rendőrtiszt. Az áldozatok a két rendőr, feleségeik és hat gyermek.

A Honein nevű dzsihádista honlap az utóbbi időben többször támadta a síitákat. A héten megjelentette az al-Kaida terrorhálózat iraki szárnyának, az Iraki Iszlám Államnak egy közleményét, amely újabb erőszakos cselekményekkel fenyegette meg a "hitetleneket". Az Iraki Iszlám Állam jelentkezett annak a merényletnek az elkövetőjeként, amelyben síita zarándokokat öltek meg egy hónappal ezelőtt.

Irakban az amerikai erők kivonulása után azonnal belpolitikai válság tört ki, amelynek középpontjában a síiták vezette kormánynak és szunnita ellenzékének az ellentéte áll.

Muszajeb az úgynevezett "halálháromszögben" fekszik. Ebben a térségben az al-Kaida emberei már számos merényletet követtek el síiták ellen.