"Intellektuális képességei Obama mellett szólnak"

Infostart
2012. január 16. 10:23
A gazdasági környezet Barack Obama amerikai elnök újraválasztása ellen szól, a személyiségének viszont kifejezetten kedvez a kampány - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Balogh István szerint ha a republikánus Mitt Romney nyerné az amerikai elnökválasztást, valamivel nagyobb figyelem juthat majd a közép-kelet-európai térségnek

Reális esélye van annak, hogy az őszi amerikai választáson leváltják Barack Obamát, ugyanis az átlagember úgy érzi, hogy a kormányzat nem tudott változtatni a pénzügyi problémákon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balogh István. A Magyar Külügyi Intézet munkatársa ugyanakkor kiemelte, hogy az újraválasztás sem lenne meglepő, mert a kampány során jönnek elő Obama személyiségének pozitív tulajdonságai és jól vitázik. Intellektuális képességei mellette szólnak, de a gazdasági környezet ellene - tette hozzá.

Nem lenne jelentős különbség az amerikai külpolitikában, ha Barack Obama elnöknek a választás után távoznia kellene - vélekedett Balogh István.

A szakértő emlékeztetett arra, a republikánus jelöltségéről harcoló Mitt Romney azt ígérte, hogy oroszokkal szemben jóval keményebb lesz, és Közép-Kelet-Európát nem áldozná fel az Moszkvával fenntartott jobb kapcsolatok oltárán.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Balogh István 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Balogh István 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást