Putyin szóvivője szerint a tüntetők kisebbségben vannak

InfoRádió / MTI
2011. december 25. 12:03
Vlagyimir Putyin miniszterelnök, a jövő évi elnökválasztás jelöltje továbbra is élvezi a többség támogatását Oroszországban - közölte a kormányfő szóvivője, aki a szombaton több tízezres moszkvai tüntetésre reagált.

Az orosz főváros központjában tüntetők egyebek között a december 4-én tartott, szerintük elcsalt parlamenti választás eredményeinek megsemmisítését és előrehozott választások kiírását, az összes ellenzéki párt bejegyzését, új választási törvényt és a politikai elítéltek szabadon bocsátását követelték.

A decemberi választásokon Vlagyimir Putyin pártja, az Egységes Oroszország nyert, de kétharmados többségét nem tudta megőrizni.

A kormányfő szóvivője szerint azok az emberek, akik tegnap az utcára vonultak, a társadalom nagyon fontos részét jelentik, de kisebbségben vannak.

Dmitrij Medvegyev államfő csütörtökön ismertette az orosz politikai rendszer korszerűsítésének terveit.

Ezek szerint egyebek mellett enyhítenek a merev választási törvényeken, így a politikai pártok regisztrálásának szabályain, illetve visszaállítják a kormányzóválasztás intézményét azután, hogy 2004 óta a kormányzókat a Kreml nevezte ki.