eur:
394.04
usd:
369.81
bux:
65898.87
2024. április 23. kedd Béla

Idősebb Bush Mitt Romneyt támogatja

Mitt Romney volt massachusettsi kormányzót támogatja George H. W. Bush volt amerikai elnök a Republikánus Párt elnökjelöltségéért folyó küzdelemben - jelentette a Houston Chronicle című lap. A bejelentés jelentős lökést adhat Romneynak alig két héttel az első, Iowa állambeli előválasztás előtt.

"Azt hiszem, Romney a legjobb választás" - idézte a lap az előző amerikai elnök, George W. Bush apját, aki 1989-től volt négy évig a washingtoni Fehér Ház lakója.

Idősebb Bush elmondta, régóta ismeri Romneyt, ismerte az apját is, a korábbi michigani kormányzó George Romneyt. "Stabilitás, tapasztalat, elvek" - sorolta a volt amerikai elnök, mi szól Romney mellett. Ezzel alig burkoltan szembeállította a jelöltet legfőbb vetélytársával, a hírhedten ingadozó, véleményét sűrűn váltogató Newt Gingrich korábbi képviselőházi elnökkel.

A volt elnök hozzátette, elég jól ismeri Gingrichet. "Nem vagyok a legnagyobb híve" - mondta. A két politikusnak volt egy nézeteltérése 1990-ben, amikor a frissen megválasztott idősebb Bush a recesszió miatt új adók kivetését javasolta, noha a kampányban azt ígérte, nem lesznek új adók. A nyers szókimondásáról ismert Gingrich, aki akkor a Republikánus Párt képviselőházi vezetője volt, váratlanul távol maradt az adóügyi megállapodás bejelentéséről.

A legfrissebb felmérés szerint Romney a szavazatok 25 százalékára számíthat január 3-án Iowában, Ron Paul texasi kongresszusi képviselő 20, Gingrich 17 százalékon áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×