eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezrek tüntettek Oroszországban a választási csalások miatt

Ezrek tüntettek vasárnap Moszkvában és Szentpéterváron a december 4-i parlamenti választáson szerintük elkövetett csalások miatt.

A Kremlnél tartott moszkvai megmozdulást, amelyen mintegy 3-5 ezer ember vett részt, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja szervezte, és részt vett rajta több társadalmi szervezet.

A pártot vezető Gennagyij Zjuganov közölte a jelenlévőkkel, hogy a bíróságokhoz már több ezer beadvány érkezett a választási csalások miatt. A politikus követelte a központi választási bizottság valamennyi tagjának a lemondását. A kommunista párt vezetősége szerint az orosz parlament alsóházában bizottságot kellene létrehozni annak kivizsgálására, hogy meghamisították-e és hogyan a választási eredményeket.

Szentpéterváron a választási eredményeket el nem fogadó politikai pártok szerveztek nagygyűlést, amelyen mintegy 4 ezer ember vett részt. A megmozdulás résztvevőinek legfőbb követelése az volt, hogy érvénytelenítsék, vagy legalább vizsgálják felül a választási eredményeket.

A december 4-i választást a Vlagyimir Putyin mögött álló Egységes Oroszország nyerte, a szavazatok felénél valamivel kevesebb voksot nyerve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×