eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Feltétellel segélyezné Washington a palesztinokat

Az Egyesült Államok csak abban az esetben támogatná jövőre is segéllyel a palesztinok gazdaságát, ha az ENSZ további szakosított szervezeteibe nem vennék fel őket, mint államot. Az UNESCO esetében ez már megtörtént.

Az erről szóló törvényjavaslatot csütörtökön hozták nyilvánosságra republikánus párti kongresszusi tagok. Arra lehet következtetni belőle, hogy Washington hallgatólagosan jóváhagyná a palesztinok tagságát a nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezetben. A további ENSZ-szervezetektől való palesztin távolmaradás a feltétele annak is, hogy a palesztinok washingtoni képviselete tovább működhessen.

A republikánusok közölték, hogy a javaslatról megállapodtak a demokrata pártiakkal, csak ezt eddig titokban tartották.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a két ház mikor szavaz a tervről, amely összeget nem említ a segéllyel kapcsolatban, vagyis Barack Obama elnökre hagyja ennek megbeszélését a kongresszussal, de a republikánusok minél előbb szeretnék a voksolást.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×