eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Holttestet találtak a liege-i lövöldöző lakásán

Egy női holttestet találtak a rendőrök a belgiumi Liege-ben kézigránátot dobáló és géppisztolyból lövöldöző férfi otthonában - közölte szerdán az igazságszolgáltatás.

A holttestet a keddi ámokfutást elkövető Nordine Amrani otthonában végzett házkutatás során fedezték fel, egy pajtában. A nővel feltehetően azelőtt végzett a férfi, hogy elindult a liege-i Saint-Lambert térre, ahol az ámokfutást elkövette - közölte Cédric Visart de Bocarnmé liege-i főügyész az RTBF közszolgálati rádióban. Sajtóértesülések szerint a 45 éves áldozat bejárónőként dolgozott Amraninál.

A forgalmas téren robbantgatva és lövöldözve Amrani három emberrel végzett, több mint 120-at megsebesített, majd öngyilkos lett. Utóbbit szerda hajnalban megerősítette az orvosszakértői vélemény is. A korábban halottnak nyilvánított 75 éves áldozatról a belga ügyészség szerda reggel úgy nyilatkozott, hogy "súlyos, válságos állapotban" folytatják kórházi kezelését, ezzel a korábban öt halálos áldozat száma négyre csökkent.

Az épületet, ahol az első áldozatot megtalálták, Amrani vadkender-termesztésre használta.

Belgium még szerdán is a szörnyű ámokfutás sokkhatása alatt állt. Előző nap a helyszínre látogatott a királyi pár, a miniszterelnök és a kormány több tagja. Országszerte virrasztásokat és templomi megemlékezéseket tartottak. Elítélték a vak ámokfutást és együttérzésüket fejezték ki az áldozatokkal az uniós intézmények vezetői is.

A sajtó szerdán egyebek között annak magyarázatát boncolgatta, hogyan kerülhette el a hatóságok figyelmét, hogy a büntetett előéletű férfi ekkora fegyverarzenált halmozott fel a lakásán. Armanit három évvel ezelőtt tiltott fegyverbirtoklásért, bűnszövetkezethez tartozásért és vadkender-termesztésért börtönbüntetésre ítéltek. Feltételesen volt szabadlábon, kedden is jelentkeznie kellett volna hatósági ellenőrzésre.

Ártatlan halálos áldozatai között egy 17 hónapos kislány, továbbá egy 15 és egy 17 éves fiú is van.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×