Egy ember meghalt Gáza bombázásakor

InfoRádió / MTI
2011. december 9. 06:20
Újabb csapásokat mért az izraeli légierő, péntekre virradóra Gázai övezeti célpontokra, s a légitámadásokban legalább egy polgári személy meghalt, s 25 ember, köztük egy gyermek, megsebesült - közölték palesztin kórházi források.

A Hamász radikális palesztin szervezet ellenőrizte Gázai övezetben több célpontot - kiképzőtáborokat - támadtak izraeli harci gépek.

Palesztin mentőegységek közlése szerint az egyik támadás következtében kigyulladt és romba dőlt egy a táborral szomszédos ház, itt egy idős, 65 éves civil meghalt. A tűz más épületekre is átterjedt, s több házat számos repesztalálat is ért. A 25 sebesült között nyolc nő és egy gyermek is van, palesztin források szerint.

A gázai hatóságok közlése szerint az övezet déli részén található egyik Hamász-tábort is bombázták az izraeli harci gépek, de itt senki sem sebesült meg.

Az izraeli hadsereg egy szóvivője megerősítette a péntek hajnali légitámadások tényét, azt hangsúlyozva, hogy az akció válasz volt a Gázai övezetből izraeli területekre csütörtökön kilőtt rakétákra. A szóvivő szerint a harci gépek "terrorista tevékenység központjait" támadták a Gázai övezetben. Az izraeli közszolgálati (katonai) rádió szerint hét lövedék csapódott be dél-izraeli területekre, az előző, még csütörtöki izraeli légitámadást követően.