eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem lesz közös eurókötvény a német gazdasági miniszter szerint

Philipp Rösler német gazdasági miniszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi számában megjelent interjúban ismét megerősítette, hogy a jelenlegi német kormány nem fogadja el a közös eurókötvények kibocsátását az euróövezetben a pénzügyi kockázatok kiegyenlítésére.

"Egyikünk sem akar transzferuniót. Eurókötvény velünk nem lesz" - mondta Philipp Rösler a lapnak. "Ez ellentmondana a stabilitási unió elvének, mivel felszámolná a reformkényszert."

A német gazdasági miniszter szavai megerősítették Németország merev szembenállását az euróövezeti banki és adósságszolgálati válság megoldására javasolt közös euróövezeti kötvény kibocsátásával. Angela Merkel kancellár kormánya ehelyett a politikai és pénzügyi integráció szorosabbra vonását szorgalmazza az euróövezeti befektetői bizalom helyreállítása érdekében.

Olaszország pénzügyi stabilitásáról szólva Rösler kijelentette, hogy teljesen irreális dolog az olasz törlesztési nehézségeket Görögországéhoz hasonlítani.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×