A szíriai elnök nem enged

InfoRádió / MTI
2011. augusztus 9. 19:08
A szíriai elnök kedden leszögezte, hogy kormányzata nem enged, és folytatja az általa terroristának minősített ellenzékiek üldözését.

Bassár el-Aszad ezt a Damaszkuszba látogató török külügyminiszter előtt jelentette ki, akivel több mint két órán át tárgyalt az országában zajló eseményekről. Ahmet Davutoglu a török kormány nevében "komoly figyelmeztetést" intézett a szíriai vezetéshez, és a vérontás leállítását követelte.

"Szíria nem fog habozni a fegyveres terrorista csoportok üldözésekor, és meg fogja védeni az ország stabilitását, az állampolgárok biztonságát" - jelentette ki az elnök a hivatalos szíriai hírügynökség szerint. Aszad ugyanakkor azt hangoztatta, hogy eltökélt az átfogó reform végrehajtásában.

Ankara egyik legnagyobb félelme ma az, hogy a határon átözönlő szíriai menekültek közé kurd szeparatisták vegyülnek. Sajtójelentések szerint a kormány azt fontolgatja, hogy katonasága felhasználásával szűrő övezetet hoz létre szíriai területen.

Damaszkuszban kedden bejelentették, hogy elhunyt az egészségi okokból előző nap leváltott Ali Habib Mahmúd védelmi miniszter. A halál oka hosszú ideje tartó betegség - közölte az állami televízió.