Rejtélyes robbanás Kazahsztánban

InfoRádió / MTI
2011. május 24. 06:58
Robbanás történt keddre virradóra a kazah nemzetbiztonsági hivatal épületével szemben a kazah fővárosban, Asztanában - jelentette az Interfax szemtanúkra hivatkozva.

Az orosz hírügynökség úgy értesült, hogy egy gépkocsi robbant fel helyi idő szerint fél négy körül, s a detonáció idején a járműben egy vagy két ember ült. A robbanás helyszínén rendőrök és a szakszolgálat emberei tartózkodnak.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség úgy értesült, hogy a robbanás a vizsgálati fogda épületénél történt. A hírt a kazah nemzetbiztonsági bizottság (KNB) is megerősítette.

"A kerületben, ahol a vizsgálati fogda van, kigyulladt és felrobbant egy gépkocsi. A vizsgálatot a belügyminisztérium főosztálya folytatja le. Ez szokványos esemény, amely bármely más kerületben is történhetett volna" - közölte helyi újságírókkal Kenzsebulat Beknazarov, a KNB szóvivője.

A mentőszolgálatnál az újságírókkal azt közölték, hogy tűzesethez, nem pedig robbanáshoz kihívták a mentőket.

A korábbi értesülésekkel ellentétben sebesülésekről nem számoltak be a legújabb hírügynökségi jelentések.

Május 17-én egy öngyilkos merénylő két járókelőt megsebesített az északnyugat-kazahsztáni Aktöbében. Az ügyészség megállapította, hogy a robbantó egy 25 éves körözött bűnöző volt, és történt terrorcselekmény.