Meghalt két magyar katona Afganisztánban

Infostart
2011. május 17. 15:50
Életét vesztette két magyar katona Afganisztánban, amikor gépjárművük felborult - közölte a Honvédelmi Minisztérium. A balesetben négy társuk megsérült. A honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította a két elhunyt katonát.

A katonák logisztikai szállítást végeztek, amikor Baglán tartományban, Mazar-i-Sariftól körülbelül 15 kilométerre, előzés közben a baleset történt.

A gépjárműben összesen hatan utaztak, egyikük a helyszínen, egy másik katona pedig a kórházba szállítás után halt bele a sérüléseibe.

Egy katona súlyos-életveszélyes, egy súlyos, de nem életveszélyes, kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az elhunyt és sebesült katonák hozzátartozóit a történtekről a Magyar Honvédség tájékoztatta. A honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki az elhunytak családjainak.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit, és hősi halottá nyilvánította a két elhunyt katonát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Domanits András tudósítása Hende Csaba sajótájékoztatójáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást