IMF: Nincs zavar a szervezet működésében

InfoRádió / MTI
2011. május 15. 15:39
A vezérigazgató Dominique Strauss-Kahn őrizetbe vétele ellenére zavartalan a Nemzetközi Valutaalap (IMF) működése - közölte a pénzügyi szervezet.

Az IMF nem akart állást foglalni az ügyben és közölte: valamennyi megkeresést Strauss-Kahn ügyvédjéhez, illetve a helyi hatóságokhoz irányít.

A Dow Jones üzleti hírügynökség IMF-es forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Nemzetközi Valutaalap irányítását ideiglenesen John Lipsky vezérigazgató-helyettes vette át.

A The New York Times helyi idő szerint szombat este, internetes kiadásában írta meg, hogy az amerikai hatóságok a New York-i John F. Kennedy repülőtéren szexuális erőszak gyanújával őrizetbe vették az IMF vezérigazgatóját. Ryan Sesa, a harlemi rendőrség szóvivője vasárnap arról tájékoztatott, hogy a valutaalap vezetőjét szexuális zaklatással, nemi erőszak kísérletével és személyi szabadság korlátozásával vádolja a New York-i rendőrség.

A szexuális zaklatás és a nemi erőszak kísérlete egyaránt súlyos bűncselekmény, amelyért akár 15-20 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. A személyi szabadság korlátozásának büntetési tétele háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés.

Benjamin Brafman, Strauss-Kahn egyik ügyvédje közölte, hogy ügyfele ártatlannak vallja magát.