Azonnali eljárást indítanak az amerikai hatóságok Strauss-Kahn ellen

InfoRádió / MTI
2011. május 15. 08:25
Azonnali eljárást indítanak az amerikai hatóságok a Nemzetközi Valutaalap néhány órával ezelőtt New Yorkban őrizetbe vett vezérigazgatója ellen, aki szexuális zaklatással, nemi erőszak kísérletével és személyi szabadság korlátozásával gyanúsítanak.

Dominique Strauss-Kahn nem válaszolt a nyomozók kérdéseire és ügyvédet kért. Az IMF első emberét a New Yokr-i Kennedy nemzetközi repülőtéren vették őrizetbe, a Párizsba induló járatról szállították le, miután szexuális támadást követett el egy New York-i szálloda alkalmazottja ellen.

A 32 éves nőnek sikerült kimenekülnie a szobából és segítséget kért, Dominique Strauss-Kahn közben olyan sietősen távozott a szállodából, hogy a mobiltelefonját és több más személyes tárgyát is a szobában hagyta.

A 62 éves Strauss-Kahn - akit a jövő évi francia elnökválasztásokon a szocialisták lehetséges jelöltjeként is emlegetnek - 2007 novembere óta tölti be a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatói posztját, és nem ez az első hasonló ügye. Az IMF egyelőre nem kommentálta a történteket.