eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Robbanás egy marokkói kávézóban - 11 külföldi az áldozatok között

A hatóságok gyanúja szerint egy öngyilkos merénylő robbantott a marokkói Marrakes egyik kávéházában csütörtökön - közölte az AFP francia hírügynökséggel egy rendőrségi illetékes.

A detonáció legkevesebb tizennégy ember halálát okozta - közölték helyi illetékesek. Az áldozatok közül tizenegy külföldi volt, hivatalos jelentések szerint különböző országok állampolgárai, de nem közölték, hogy melyeké. A sebesültek száma húsz körüli.

A hatóságok előbb balesetre gyanakodtak, mondván, hogy gázrobbanás történt, majd később közölték, hogy valószínűleg bűncselekményről van szó. Ha ez utóbbi verzió nyer megerősítést, úgy az elmúlt nyolc év legvéresebb merénylete történt az észak-afrikai országban.

A detonáció a városközpontban lévő, turisták által közkedvelt kávézó épületének a második szintjén következett be. A vendéglátóegység forgalmas környékén pánik tört ki a robbanás hatalmas döreje miatt. A robbanás ebédidőben következett be, amikor az a tér, ahol a kávézó van, zsúfolásig tele volt emberekkel.

Nyolc évvel ezelőtt, 2003. május 16-án Casablancában, Marokkó pénzügyi fővárosában iszlamista szélsőségesek hajtottak végre összehangolt öngyilkos merényleteket. Tizenkét kamikaze éjfél körül öt helyszínen robbantotta fel önmagát, s ennek következtében 33 ártatlan ember vesztette életét, köztük külföldiek is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×