eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Mexikó-öböl partvidékének teljes helyreállítását ígérte Obama

A Mexikó-öböl partvidékének teljes helyreállítását ígérte a fúrótorony-baleset évfordulóján az amerikai elnök. Barack Obama egy évvel a Deepwater Horizon fúróplatformon történt robbanás után közölte: mindent megtesz az öböl partvidékének újjáépítésére és védelmére.

A robbanást követő olajkitörés az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb környezetszennyezését okozta. Az olaj 87 napon keresztül ömlött a tengerbe és a hullámok még ma is sodornak a partra olajszennyezést. A mentésben 50 ezer ember és 7 ezer tengeri jármű vett részt. A BP összesen 5 milliárd dollárnyi kártérítést fizetett ki a balesethez köthető regionális üzleti veszteségek megtérítésére és a cég piaci értéke 70 milliárd dollárral csökkent az olajkatasztrófa miatt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×