Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kis Las Vegas épül a horvát tengerparton

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Még az idén elkezdődhet 1,5 milliárd dolláros költséggel egy Las Vegashoz hasonló szórakoztató komplexum építése a horvát tengerparton - jelentették be hétfőn Zágrábban a nevadai befektetők.

A Vecernji List napilap online kiadásának tudósítása szerint a befektetők képviselői az Isztriai-félszigeten, valamint Dubrovnik és Zára térségében keresik a megfelelő, 60 és 100 hektár közötti területet. A 1,5 milliárd dollár értékű létesítmény ötezer embert foglalkoztatna.

Zoran Savicic, Banja Luka-i születésű, de Las Vegasban élő üzletember nem titkolta: több ország is versengett a beruházásért, így Macedónia, Albánia és Görögország is, ez utóbbi például ingyen biztosított volna 100 hektáros területet. Végül azért döntöttek Horvátország mellett, mert Közép- és Dél-Európa közelében van, fejlett a turizmusa és gyönyörű a tengerpartja.

Az építkezés még az idén megkezdődne, és a tervek szerint még azt megelőzően be is fejeződne, hogy Horvátország csatlakozna az Európai Unióhoz.

A Liderpress üzleti portál a részletekről közölte: három nagyobb szállodát, üzleteket, éttermeket, konferenciatermeket építenének, mesterséges tavakat alakítanának ki és egy aquaparkot is létrehoznának.

A befektetők nevében Michael Jenkins, Las Vegas képviselője, valamint Jean Nikolich, négy amerikai befektetési alap felügyelő bizottsági tagja is tárgyal Horvátországban. Savicic közölte: hétfőn találkoztak Ivo Josipovic köztársasági elnökkel, aki támogatásáról biztosította a tervet, kedden pedig Domagoj Milosevic-csel, a horvát kormány befektetésekért felelős miniszterelnök-helyettesével tárgyalnak a beruházásról.