eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Oroszország új rakétát fejleszt ki

Oroszország 2018-ra egy új típusú interkontinentális ballisztikus rakétát fejleszt ki, amely az RSZ-20 osztályú hordozóeszközt váltja majd fel - közölte kedden Viktor Jeszin tábornok, az orosz hadászati rakétaerők tanácsadója.

A konzultáns elmondta, hogy az új rakétatípus túlélőképessége jóval meghaladja a korábbi földi indítású ballisztikus rakétákét. Köszönhető ez annak, hogy a megerősítik a folyékony üzemanyagú rakéta indítóállásának a védelmét, és felkészítik az aktív és a passzív védelemre egyaránt. Mindezek a műszaki megoldások arra késztetik a potenciális ellenfeleket, hogy jelentősen növeljék nukleáris védelmi eszközeiket és nagypontosságú eszközök kifejlesztést. A tábornok szerint azonban még ez sem jelent majd nekik garanciát az új típusú orosz rakéták megsemmisítésére, mert ez utóbbiak képesek lesznek túlélni egy támadást, majd válaszcsapást mérni.

Jeszin elmondta, hogy az új rakéta vázlatos tervei már elkészültek. Az eddigi tapasztalatok alapján a lényegi konstruktőri munka elvégzése 6-8 évet vesz igénybe - fűzte hozzá az orosz tábornok.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×