Robbanás a minszki metróban - videó

InfoRádió / MTI
2011. április 11. 17:40
Robbanás történt hétfőn a fehérorosz főváros metrójában - jelentette a RIA orosz hírügynökség. A robbanásnak 11 halálos áldozata van, és nyolcvanan megsérültek. A minszki televízió 103 sérültről számolt be. A hatóságok nem zárják ki, hogy terrorista merénylet történt.

Egy szemtanú füstfelhőt látott az Oktyabrszkaja állomásnál, Minszk belvárosában és több sérültet vittek a felszínre hordágyakon. Az Interfax kórházi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy 25 embert szállítottak kórházba, 11-nek az állapota kritikus.


Az AP amerikai hírügynökség helyszínen lévő tudósítója azt jelentette, hogy több súlyos sérültet látott, egyiküknek hiányzott a lába.



A Globalpost internetes kiadása szerint a fehérorosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik illetékese megerősítette a robbanás hírét. A név nélkül nyilatkozó illetékes szerint egyelőre nem tudják a robbanás okát.

Az Oktyabrszakaja téren, a metróállomás közelében található egyébként Alekszandr Lukasenko elnök hivatala. Az államfő a robbanás miatt rendkívüli kormányülés hívott össze - értesült az orosz Interfax hírügynökség.