Medvegyev takarított a belügyben

InfoRádió / MTI
2011. április 1. 18:32
Dmitrij Medvegyev orosz államfő pénteken magas rangú belügyi vezetőket mentett fel - közölte a Kreml sajtószolgálata.

A felmentettek között van a Szaha (Jakut) Köztársaság belügyminisztere, a többi hét a belügyminisztérium különböző megyei, területi és járási igazgatóságait vezette.

A belügyminisztériumban ezzel kapcsolatban közölték, hogy négy főtisztet a korhatár elérése miatt, négyet pedig saját kérésükre mentettek fel.

Ugyancsak pénteken egy további rendelettel Medvegyev felmentette az Interpol nemzeti irodájának és két belügyi akadémiának, valamint a belügyminisztérium operatív-nyomozó irodájának a vezetőjét, egy harmadik rendelettel pedig 12 rendőrtábornokot menesztett.

Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy a harmadik rendelettel felmentettek közül hatnál a korhatár elérése volt az indok, s közülük ketten maguk kérték nyugállományba helyezésüket, további hat főtisztet pedig létszámcsökkentés címén váltottak le.

Medvegyev már régen hozzálátott a belügyi vezetés és a rendkívül korruptnak tartott rendőrség megtisztításához, a mostani leváltások újabb lépésnek tekinthetők a megfigyelők által következetesnek minősített elnöki káderpolitikában.