Gyémántlopást rögzítő felvételeket továbbított az Interpolnak a svájci rendőrség

InfoRádió / MTI
2011. március 31. 19:14
A svájci rendőrség egy nagy értékű gyémántlopás térmegfigyelő kamerákkal történt felvételeit továbbította az Interpolnak - közölte csütörtökön a bázeli ügyészség szóvivője.

Előző nap négy vagy öt személy az órákat és ékszereket kiállító Baselworld szalonból négy gyémántot lopott el. A drágakövek értéke több millió svájci frank.

A svájci nyomozók nem tudták megállapítani a felvételek alapján a tettesek kilétét, így az anyagot a nemzetközi rendőri szervezetnek küldték el abban a reményben, hogy az Interpol hatalmas adatbankja segítségével azonosítani tudja a tolvajok személyazonosságát. A képeken az látható, hogy a tettesek elterelik a ékszerstand alkalmazottainak a figyelmét, miközben a négy gyémántot sikerül elemelniük.

A Baselworld a világ legnagyobb ékszerkiállító szalonja. Az idei egyhetes kiállítását nagy haszonnal zárta. Mint a rendezőbizottság elnöke fogalmazott: szenzációs eladásokat ütöttek nyélbe. A 39. Baselworld mustrát 103.200 ember kereste fel, 2,5 százalékkal többen, mint tavaly.