Moszkva melegszik

InfoRádió / MTI
2010. december 4. 11:29
Moszkvában a hét közepén uralkodó mínusz 24 Celsius-fokról péntekre mínusz 10-re, szombatra pedig egyenesen 0 fokra melegedett fel az idő, de reggelre hótakaró borította be az orosz fővárost.

A meteorológusok szerint 2-5 centiméternyi hó esett, és eltakarításához több mint 9000 munkagép és 5280 ember fogott hozzá, nem szólva a házmesterekről, akiknek a feladatai közé tartozik a hatalmas, parkosított moszkvai udvarok és a házak előtti járdák takarítása.

Minden felkészülés ellenére a moszkvai kommunális szolgálatokat mindig meglepetésként éri az első hó, amely ezért szinte lehetetlenné teszi a közúti közlekedést. Ezúttal szerencsére szombaton esett le az első hó, amikor egyébként sem annyira zsúfoltak az utak, de még így is jelentősen lelassult a forgalom.

A rendőrök parancsot kaptak, hogy fordítsanak külön figyelmet a hidegben az utcán, tereken, kapualjakban lévő ittas emberekre, nehogy megfagyjanak. Az orosz fővárosban minden télen száz, vagy még több ember fagy meg az utcákon, zömmel részegek. Egyes források szerint még a rendőrök figyelme ellenére is tíznél is több ember fagyott meg a két első, igazán hideg napon.