Színlelt orgazmussal kampányolnak a fiatal szocialisták - videó

Infostart
2010. november 21. 07:03
Különös politikai videó tartja izgalomban Spanyolországot. A katalán Fiatal Szocialisták női orgazmust ábrázoló kampányfilmje totális siker: már fél Európa a novemberi regionális választásokra figyel.

Katalóniáról eddig sokaknak a Barcelona futballcsapata jutott eszébe, ám a szex egy időre megtépázhatja a foci világsikerét. A You Tube videómegosztónak köszönhetően világszerte egyre többen nyerhetnek hasznos információkat arról, miként viselkednek a katalán nők a szexuális csúcspont közelében.

"Szavazni öröm" - ezzel a mély igazsággal buzdítják a demokrácia fontos aktusának gyakorlására a szavazókat a katalán Fiatal Szocialisták. A kampányvideó elérte célját Spanyolországban: mindenki a választásról beszél. Természetesen sok a felháborodott hang: egyesek nem értik ugyanis a videó kétségtelenül direkt üzenetét. A filmen szereplő fiatal nőnek a szavazat leadása közben orgazmusa van, egyértelmű tehát, hogy az aktívan megélt demokrácia gyakorlása finom dolog.

A spanyol esélyegyenlőségi miniszter azért kritizálja a felvételt, mert szerinte félrevezető, hiszen nem igaz.

A Fiatal Szocialisták különös kampányvideóját szocialista és ellenzéki politikusok is bírálták, bár néhányan eljátszottak a gondolattal, hogy amennyiben a videón látott orgazmus igazi lenne, a részvételi aránnyal nem volna gond.

A konzervatív ellenzéki Katalán Néppárt vezetője viszont úgy látja, hogy a felvétel a nők méltósága elleni támadás - tudósít a BBC. Nem örülnek a másik oldalon sem: egy szocialista párti miniszter arra szólította fel a pártok illetékeseit, hogy mutassanak tiszteletet a nők iránt, és viselkedjenek úgy, mintha felelős politikusok volnának.

A Katalán Szocialista Párt vezetőjének tetszik az alternatív kampány. Úgy vélekedik, ha a filmmel sikerül arra buzdítani az embereket, hogy menjenek el szavazni, akkor a videó nem szolgál rossz célt. Kérdéses ugyanakkor, hogy ha valaki az orgazmusért megy el választani, nem fogja-e magát csalódottnak érezni az aktus után?

A katalán reklámfilmben szereplő hölgy igen tehetséges, de érdemes felidézni a színlelt orgazmus koronázatlan királynőjének alakítását is, amelyet a Harry és Sally című film nézői élvezhetnek. Vajon Meg Ryan hány szavazót tudna mozgósítani?