Lánykérés a Diana hercegnőtől örökölt gyűrűvel

Infostart
2010. november 20. 12:41
A brit kormány úgy határozott, hogy Vilmos királyi herceg és Kate Middleton esküvője alkalmából munkaszüneti napot iktat be a kalendáriumba. Immár szinte bizonyos, hogy az esküvő színhelye a Westminster apátsági főtemplom lesz.

1981-ben a trónörökös Károly herceg és Diana hercegnő esküvője alkalmából is munkaszüneti napot rendelt el az akkori kormány, így nem csak a televízió többórás élő közvetítését nézhette végig Nagy-Britannia népe, de sok tízezren tolonghattak a londoni Szent Pál székesegyház előtt, éljenezve az ifjú párt.

Szinte bizonyos, hogy ezúttal nem a barokk Szent Pál katedrális, hanem a gótikus Westminster apátsági főtemplom lesz az esküvő színhelye, ahová kétezer vendéget hívhatnak meg, és a szomszédos Parlament téren akár százezren is végignézhetik a menyegzői felvonulást.

Vilmos herceg előbb kevésbé látványos és családiasabb esküvői szertartást tervezgetett, talán a windsori királyi kastély ősi kápolnájában megtartandót. De a kormány szeretné, ha népi örömünnep lenne az esemény, tehát most azon munkálkodnak, hogy a külsőségek ne okozzanak csalódást, de mégsem érezze úgy senki, hogy a gazdasági megszorítások idején túl sokat költenek rá.

Az utazási irodák az esküvőre kíváncsi külföldi turisták útjait is szervezni kezdték. Eddig a legtöbben Oroszországból jelentkeztek, s meglepően sokan Brazíliából, illetve a Cseh Köztársaságból. Az esemény rendezői imádkoznak, hogy a jeles napon ne zuhogjon az eső, mert ez a külföldi tévénézők millióit riaszthatná el egy angliai üdülés terveitől azzal, hogy ott úgy látszik, mindig esik.

Egy szemfüles fotóriporter elkapta a pillanatot, amikor Kate Middleton a szüleivel a minap éppen kilépett a Westminster főtemplom kapuján, ebből következtet arra a sajtó, hogy ott lesz a szertartás.

Az 1100 éve alapított pénzverde első ízben bocsát ki emlékérmét királyi esküvő alkalmából, ez öt font (1600 forint) értékű lesz. A posta emlékbélyegének a tervét még jóvá kell hagynia a királynőnek.

Az ifjú párral készített tévébeszélgetés során kiderült, hogy a 28 éves Vilmos herceg akkor kérte meg Kate Middleton kezét, amikor együtt jártak Kenyában. A herceg három hétig a hátizsákjában rejtegette az anyjától, Diana hercegnőtől örökölt, apró gyémántokkal körülvett zafír gyűrűt, hogy azt a kedvese ujjára húzhassa.

Kate vele egy idős, szintén huszonnyolc éves, Angliában ez az átlag életkor, amikor a nők első gyermeküket szülik. A hercegi pár szeretne gyermeket, egynél többet is. Kate az esküvőt követően feladja fényképészi és internetes honlaptervezői munkáját, az újházasok a nászút után ÉszakWales-be költöznek, ahol Vilmos herceg a Királyi Légierő légitámaszpontján helikopter pilóta.

A patinás Ladbrokes fogadóirodánál tippelni lehetett arra, mikor jelenti be házasságát Vilmos herceg. Úgy látszik, sok a jól értesült fogadó Angliában, mert a novemberi időpontot ezrek találták el és a Ladbrokes kénytelen fizetni nekik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást