Pokolgép robbant Bangkok közelében - három halott

InfoRádió / MTI
2010. október 5. 19:26
Pokolgép robbant egy lakóépületben Bangkok közelében; három ember meghalt, többen megsérültek - közölte a rendőrség kedd este.

A robbanószerkezet egy ötemeletes épület második szintjén lépett működésbe. A ház ablakai betörtek, és a környező épületekben is keletkeztek károk. A rendőrség szóvivője szerint egész biztosan pokolgép robbant. Elképzelhető, hogy több halálos áldozata is van a robbanásnak. Eddig három holttestet találtak, de a kutatást egyelőre felfüggesztették, mert félő, hogy a megrongált épület összeomolhat.

Thaiföldön éppen kedd reggel hosszabbították meg újabb három hónappal az április eleje óta érvényben levő rendkívüli állapotot a fővárosban és három további környező tartományban, köztük Nanthaburiban is, ahol a robbanás történt.

Az utóbbi hetekben több kisebb pokolgép és gránát robbant fel Bangkokban, de ezek általában nem követeltek áldozatokat. A rendkívüli állapotot azért vezették be Thaiföldön, mert tavasszal az ellenzéket tömörítő "vörösingesek" hetekig megszállva tartották Bangkok üzleti negyedét.

A főváros a tömegtiltakozások idején szinte háborús övezet képét mutatta: a hadsereg éles lőszert vetett be, hogy kiűzze az üzleti negyedből a tüntetőket. A katonák mintegy 90 embert öltek meg, több mint 1400-at pedig megsebesítettek. A tüntetők kemény magja három tucatnyi épületet gyújtott fel, köztük a tőzsdét és az ország legnagyobb luxus bevásárlóközpontját.