Kirúgták a gyereket alázó politikust - videó

Infostart
2010. szeptember 15. 13:00
Elbocsátottak egy orosz helyi önkormányzati vezetőt, aki egy iskolalátogatáson tizenéveseket kényszerített arra, hogy megalázó gyakorlatok során megcsókolják a lábát. Az esetre a YouTube videomegosztóra feltöltött felvétel nyomán derült fény. Az illetékes azzal magyarázta tettét, hogy a katonai kiképzés során tanultakat próbálta átadni. és sikertelen hajtóvadászatot folytatott a videó szerzője után.

Difkat Hantimerov az Urálban fekvő, és többségében muzulmán Baskorosztán egyik járási vezetője volt. Egy iskolai látogatáson arra kényszerített tizenéves gyerekeket, hogy a lábát és kezét csókolva fekvőtámaszozzanak - amíg ki nem merülnek.

Az incidens még tavasszal történt, de botrány csak most lett belőle, miután a szülő vagy néző, aki mobiltelefonjával felvette az esetet, feltette a videót a YouTube oldalára, ahol 150 ezren nézték meg. A felvételeket az állami tv is bemutatta.

Rusztem Hamitov, a köztársaság elnöke, aki a hétvégén maga is látta a felvételt, azt mondta: sokkolta az eset. Felháborító, ami történt, foltot ejtett Baskorosztán jó hírén - tette hozzá. A járási vezetőt pedig azonnal elbocsátotta.

A videón azt látni, hogy az öltönyt viselő Hantimerov egy iskolai tornateremben maga elé szólítja a kosárlabdamezes gyerekeket, sorba állítja, majd fekvőtámaszozásra utasítja őket. Amikor valamelyik gyerek nem engedi le eléggé testét a gyakorlathoz, az arca alá teszi a cipőjét, és azt kiabálja, hogy csókold meg. Máskor ugyanezt teszi a kezével.

A felvételen az is látszik, hogy bár a gyerekek vihorásznak, sokuk kifárad, és nem tudja szabályosan csinálni a véget nem érő fekvőtámaszokat, aminek nyomán a helyi vezető tovább egzecíroztatja őket.


Az elnöki szóvivő szerint Hantimerov azzal magyarázta viselkedését, hogy hasonló kiképzést kapott a Vörös Hadseregben. A newsru.com portál szerint az illetékes hajtóvadászatot indított a felvétel készítője után, és még egy telefontársaságnál is érdeklődött, de eredménytelenül.

Az orosz elnök gyerekekkel foglakozó különmegbízottja, Pavel Asztahov kegyetlenkedésnek nevezte az ügyet. Kommentátorok megjegyzik: az eset az orosz blogírók győzelmét jelenti, akik az internet segítségével folytatnak harcot azért, hogy a bíróságok ne kedvezzenek a kiváltságosoknak. A szovjet idők miatt az orosz oktatási rendszerben sokáig fennmaradt a "katonás nevelés" gondolata, ám az utóbbi időkben a hatóságok elfordultak a gyakorlattól.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást