eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nagyon veszélyes lesz Nagy-Britannia

A nyugati világban Nagy-Britanniának kell tartania a leginkább a hazai nevelésű terroristák által elkövetett támadásoktól. A jövőben a merényletkísérletek új hullámára lehet számítani, miután több száz radikális muszlim elítélt szabadul a brit börtönökből - áll az egyik vezető londoni biztonságpolitikai kutatóműhely pénteken megjelent legújabb elemzésében.

A Royal United Services Institute nevű, 1831-ben alapított független védelmi és biztonsági elemző központ szakértői szerint a következő 5-10 évben hozzávetőleg nyolcszáz olyan - eredetileg nem feltétlenül terrortevékenységért elítélt - rab kerül szabadlábra Nagy-Britanniában, akik éppen a börtönben eltöltött évek alatt radikalizálódtak, és készek "magányos farkasként" terrorcselekmények elkövetésére.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×