Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erőszakos cselekmények bankárok ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Erőszakos cselekmények meglehetősen ritka formáját hajtották végre ismeretlen tettesek genfi bankárok, illetve családjaik ellen - közölte szerdán a rendőrség.

A hatóságok bejelentése szerint három személy - köztük egy gyermek - sérült meg annak nyomán, hogy címükre savas hatású folyadékot tartalmazó csomag érkezett. A küldeményeket úgy készítették el, hogy azok kinyitásakor a maró folyadék kispriccelt a csomagból. Az esetek többsége még hétfőn történt.

Sajtóértesülések szerint több bankár kapott ilyen jellegű küldeményt, ezzel kapcsolatban azonban a hatóságok közelebbi adatokat nem közöltek, így nem hozták nyilvánosságra az érintett bankárok nevét sem. A genfi rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy további ilyen jellegű bűncselekmények várhatók.

A szóban forgó akciókról először a Tribune de Geneve című francia nyelvű svájci napilap számolt be, és az értesülést a rendőrség nem sokkal később megerősítette. Az újság azt közölte, hogy a legtöbb csomagra kézzel írták a címzettek nevét, mégpedig egy olyan különleges ceruzával, amelyet mérnökök vagy építészek használnak műszaki ábrák, illetve feljegyzések készítésére.

Megfigyelők szerint mindez a pénzügyi szektor elleni erőszak ritka formájának számít, különösen egy olyan városban, amely 200 év óta a magánbankok egyik központja a világban, és ahol a nemzetközi magán-megtakarítások mintegy 10 százalékát helyezték el.