Jó tudni! Mit nem vihetnek a hívők a pápalátogatásra?

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 24. 06:31
XVI. Benedek pápa angliai és skóciai látogatásának közeledtével egyre bővül a zarándokok számára készült lista a tilos és a megengedett dolgokról: most már azt is tudatták velük, hogy a hangszereket és az alkoholt hagyják otthon.

A pápalátogatás hivatalos honlapján elérhető előírásokban arra buzdítják a hívőket, hogy vigyenek magukkal napvédőkrémet, zászlókat és összecsukható széket a glasgow-i, londoni és birminghami szabadtéri eseményekre, de hagyják otthon az alkoholt és a gyertyákat, mert ezek "veszélyt jelenthetnek".

Külön nem említették, de minden bizonnyal a tiltott zajkeltő hangszerek között szerepel a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon megismert vuvuzela.

XVI. Benedek szeptember 16. és 19. közötti látogatása az első pápai út II. János Pál 1982-es lelkipásztori útja óta, és a valaha volt első hivatalos pápai látogatás.

A négy nap alatt számos tüntetésre lehet számítani, többek közt világi csoportok részéről az út költségei miatt, de melegközösségek, valamint a katolikus egyházban kirobbant gyermekmolesztálási botrányok miatt tiltakozók is demonstrációt szervezhetnek a várakozások szerint.

Másik részről viszont az eseményekre ötmillió hívőt várnak. Csak a londoni Hyde Parkban tartandó misére 85 ezren érkezhetnek.