eur:
393.83
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Intenzív osztályon ápolják az ammóniaszivárgás sérültjeit

Ammóniaszivárgás miatt több mint százhúsz ember került kórházba hétfőn az Egyesült Államokban, közülük négyet az intenzív osztályon ápolnak.

Alabama állam harmadik legnépesebb városától, Mobile-tól délre, Theodore település közelében történt üzemi baleset.

A Mexikói-öbölhöz vezető, Theodore nevet viselő ipari csatorna mentén számos gyár és vegyi üzem található. Ezek egyikéből, a fagyasztott csirkehús hűtésével és szállításával foglalkozó Millard Refrigerated Services nevű gyárból 1500-3000 liter ammónia szivárgott ki a szabadba. A gyárban a csirkehús hűtéséhez használják az ammóniát - közölték a helyi hatóságok.

Bár a veszélyre figyelmeztető szirénák azonnal megszólaltak, és a település lakosait arra kérték, hogy csukják be szorosan az ablakokat és ajtókat, valamint állítsák le a légkondicionálókat, sokan belélegezték a maró és mérgező hatású vegyi anyagot.

Nemcsak a gyár alkalmazottjai és Theodore lakosai közül kerültek többen kórházba, hanem a BP olajtársaság fúrótornyának balesete által okozott szennyeződés felszámolásán dolgozó munkások tucatjai is. A BP-nek ugyanis éppen a közelben fekszik az egyik fő komplexuma, amelyet ki is kellett üríteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×