eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Amerika sem tökéletes, de igyekszik

Távol van a tökéletestől az Egyesült Államokban az emberi jogi helyzet, de az amerikai politikai rendszer rendelkezik olyan beépített elemekkel, amelyek elősegítik a fejlődést - állapítja meg az a jelentés, amelyet a washingtoni kormányzat nyújtott be az ENSZ-nek.

Az Egyesült Államok tavaly lett a világszervezet emberi jogi bizottságának tagja, és a tagság velejárója az emberi jogok hazai érvényesüléséről évente benyújtandó jelentés.

A dokumentum szerint az amerikai lakosság bizonyos része, különösen a kisebbségek még mindig diszkrimináció áldozatai. Bár az Egyesült Államoknak fekete bőrű elnöke van, s a nők, valamint a lakosság jelentős részét kitevő spanyol ajkúak komoly társadalmi és gazdasági sikereket értek el, a társadalom nagy csoportjai még mindig igazságtalan bánásmódtól szenvednek.

A magas munkanélküliségi arány, a gyűlöletből fakadó bűnözés, a szegénység, a rossz lakáskörülmények, az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás nehézsége elsősorban a feketéket, latinokat, muzulmánokat, dél-ázsiaiakat, amerikai indiánokat, valamint a melegeket sújtja az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×