Elbarikádozta magát a túszejtő bankrabló

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 23. 14:24
Túszokat ejtett egy fegyveres bankrabló hétfőn a görögországi Pireusz kikötővárosban. A hatóságok próbáltak egyezkedni a férfival, aki végül megadta magát.

Rendőrségi források szerint a külföldi állampolgárságú - feltehetően a volt Szovjetunió területéről származó - rabló két cinkosával, egy göröggel és egy másik külföldivel együtt rontott be a bankba Pireusz belvárosában. A férfinak sikerült elbarikádoznia magát a hivatalban, miután két bűntársát a rendőrök elfogták.

A férfinál állítólag egy lőfegyver és kézigránátok voltak. A helyi média jelentése szerint a rabló - túszait pajzsnak használva - megpróbált kitörni a bankból, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gránátokat. Végül nem sebesített meg senkit, és a sikertelen menekülési kísérlet után visszahúzódott a pénzintézet épületébe.

Két óra után elengedett "több mint tizenöt" embert - a bank alkalmazottait és ügyfeleket -, de három túszt továbbra is fogva tartott. A rendőrök végül körülvették az épületet, és rábírták a férfit, hogy engedje szabadon az utolsó túszokat is, és adja meg magát.