Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mozgósítás Kasmírban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Különböző félkatonai szervezetek és a rendőrség több tízezer tagját mozgósították az indiai ellenőrzés alatt álló Kasmírban szombaton, egy nappal azt követően, hogy a kormányerők egy, az indiai uralom ellen szervezett tiltakozás során megöltek négy embert.

A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el Szrinagárban, Dzsammu és Kasmír szövetségi állam nyári fővárosában, valamint a jelentősebb városokban, hogy elejét vegyék a tiltakozásoknak, amelyeknek az elmúlt két hónapban legalább 55 halálos áldozata volt.

Egy rendőrtiszt elmondta: nem kockáztatnak, kijárási tilalmat rendeltek el, hogy elejét vegyék a tüntetéseknek.
Az utcák a régió városaiban kihaltak, csak rendőröket és a félkatonai szervezetek tagjait látni. Szrinagár központjában a kormányerők szögesdrótkerítéseket és ellenőrzőpontokat állítottak fel. Fegyveresek járják az utakat és arra figyelmeztetik az emberek, hogy ne hagyják el otthonaikat.

A júniusban kirobbant tiltakozási hullám annak ellenére sem csitul, hogy a csapatokat vezényeltek a területre, és az indiai kormányfő nyugalomra szólított fel.

A hatóságok a muzulmán böjti hónap, a ramadán kezdetén, csütörtökön ugyan feloldották a kijárási tilalmat, de az újabb összecsapások miatt két nappal később, most szombaton újra be kellett vezetniük az intézkedést.