eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hol a legdrágábbak a szállodai szobák?

New York szállodáiban a legdrágábbak a szobák, júliusban átlagosan 194,49 eurót kellett fizetni, míg Budapesten 70,71 eurót, amellyel a magyar főváros a 27. helyen szerepel a hotel.info szobaár-barométere szerint.

A szállodafoglaló szolgáltatásokat nyújtó weboldal a júliusi árak alakulását hasonlította össze a júniusival, valamint az egy évvel korábbival. A honlapon közzétett összeállítás szerint a hotel.info világszerte több mint 210 ezer szállodában nyújt online szolgáltatásokat.

A lista alapján a New York-i átlagár alig változott júniushoz képest, 2009 júliusában, a gazdasági válság közepén még 169,49 euró volt az átlagos szobaár, 2008. júliusban pedig 221,63.

Budapesten júliusban 70,71 euróra csökkent az átlagár az egy hónappal korábbi 72,44 euróról, 2009 júliusában még 76,83, egy évvel korábban pedig 83,58 euró volt egy átlagos szobaár.

A lista második helyén London szerepel, ahol az átlagos szobaár júliusban 146,60 euró volt, ezzel elérte a válság előtti, 2008 júliusi szintet. Júniusban 152,02 eurót kellett fizetni átlagosan egy londoni szállodai szobáért, míg 2009 júliusában 133,24 eurót. A harmadik legmagasabb átlagárakat Stockholmban mérték.

A legnagyobb, az előző évhez képest 44,57 százalékos növekedés Rio de Janeiro szállodáiban, a legnagyobb, 13,31 százalékos csökkenés pedig Moszkva hoteleiben történt.

Budapest versenytársai közül Bécs a 18. helyen, Prága a 29. helyen végzett.

A hotel.info megjegyzi, hogy világszerte "stabilizálódnak"a nagyvárosi szobaárak. Így az átlagos szobaárak már kb. 6 százalékkal magasabbak, mint az előző év azonos hónapjában. Ezzel szemben Budapesten továbbra is viszonylag alacsony szinten mozognak az árak. A magyar főváros szállodái csaknem nyolc csökkenéssel zártak 2009. júliusával szemben. Koppenhágában és Moszkvába sem érvényesül még a stabilizálódás.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×