eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szent víz: exportálja a Jordán folyó vizét Jordánia

Először exportálja Jordánia a Jordán folyó vizét Jézus megkeresztelkedésének állítólagos helyszínéről.

"Eddig a szent vizet csak a helyi piacon értékesítették, mostantól azonban a világpiacon is jelen lesz, miután végre megtaláltuk a szükséges nemzetközi partnert" - fejtette ki Dia Madani, a Vádi al-Harrárban lévő keresztelőhely igazgatója Ammánban.

A hely, ahol a keresztény vallás szerint Szent János megkeresztelte Jézust, ma már nem határozható meg pontosan, az Újtestamentum utalásai ugyanis ellentmondásosak.

János evangéliuma egy Bethánia nevű helyet említ a Jordán folyó keleti partján: ez a mai Vádi al-Harrárnak felel meg, amely ötven kilométerre fekszik Ammántól, a jordániai fővárostól. A hely ma turisták és zarándokok kedvelt úticélja.

Máté evangéliuma ezzel szemben Jézus megkeresztelésének helyszíneként egy, a Jordán nyugati partján lévő helyet említ, amely ma az Izrael által megszállt Ciszjordániában található, ezért katonailag lezárt terület. Izrael a folyó vizét már régóta szent vízként értékesíti.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×