eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Terroristák riasztják el a turistákat Görögországtól

Hadat üzent a turistáknak egy görög terrorszervezet. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő úgy véli: a fenyegetést nem kell nagyon komolyan venni. Fokasz Nikosz ugyanakkor leszögezte: a politikai terrorizmus újjáéledt az országban; így ez az üzenet, valamint a gazdasági válság miatt bevezetett szigorítások a szélsőséges erőknek kedveznek, és károkat okozhatnak a görög turizmusnak.

A Görögországban újra támadásba lendült a Forradalmárok Szektája elnevezésű csoport, amely immár nyíltan hadat üzent az államnak és a turistáknak is. Fokasz Nikosz az InfoRádiónak azonban elmondta: nem kell szó szerint venni ezt a fenyegetést, a görög sajtó is csak sokadik hírként közölte.

Az ELTE tanára hozzátette: nem újdonság a terrorizmus jelenléte Görögországban, ahol a hetvenes évek közepe óta folyamatosak a politikai motivációjú terrorcselekmények, és csak az 2004-es athéni olimpia idejére sikerült megfékezni azokat.

A Görögország-szakértő azonban kiemelte: újdonságnak számít, hogy a terroristák célpontként jelölik meg a turizmust.

A terrorfenyegetettség mellett a válság is rossz hírét kelti az országnak, hiszen a kormány intézkedéseire adott reakciók gyakran halálos áldozattal járó összetűzésekbe torkollanak. A nemrég véget ért fuvarozók sztrájkja is leginkább a turistákat érintette.

Fokasz Nikosz elmondta: becslések szerint Görögországban a turizmusból adódó bevételek 7-9 százalékkal fognak visszaesni.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×