Hatalmas dugók a horvát autópályákon

InfoRádió / MTI
2010. július 30. 16:28
Az eddigi legforgalmasabb hétvégére számít az Adriáról, főként az Isztriai félszigetről hazatérő nyaralók miatt a Horvát Autóklub. Az eddigi információk szerint pénteken kora délután több helyen is 20 kilométeres kocsisorok torlódtak össze, többnyire az esősre, szelesre változott időjárás miatt.

Valószínűleg az esősre, szelesre változott időjárás miatt a tengerpart irányából Zágráb felé az A1-es autópályán 20 kilométer hosszan araszolnak az autók Bosiljevo és Károlyváros (Karlovac) között. Szintén ekkora a kocsisor az Isztriai-félszigeten, az Y-autópályán a szlovén határ irányába.

Ugyancsak a nyaralásból hazatérők miatt nagyon erős a forgalom az A1-es és A6-os autópályán Fiume (Rijeka) és Zágráb között, az A2-esen és az A3-ason pedig Szlovénia irányába. Nehéz a közlekedés Krk-szigeten is, a szárazföldre vezető híd előtt, és 4 kilométeres torlódás alakult ki Zágráb előtt, az autópálya fizetőkapujánál.

Az autós szervezet már napokkal korábban jelezte, hogy ez a hétvége várhatóan az eddigi legforgalmasabb lesz a horvát utakon. Jó tanácsként azt is közölte: Zágráb előtt, a fizetőkapuknál az autósok vegyék igénybe a kizárólag bankkártyás fizetési lehetőséget kínáló sávokat. Ezt három kilométerrel korábban, Demerjénél választhatják az autósok, és itt jóval kisebb várakozási idővel számolhatnak.