Bugár Béla: Most lehet rendezni az elmérgesedett viszonyt

Infostart
2010. június 15. 20:40
Az ellenzéki pártok nem tárgyalnak koalícióról Robert Fico pártjával, a Smerrel - erősítette meg az InfoRádiónak a Híd-Most elnöke. Bugár Béla hozzátette: levélben kérik a köztársasági elnöktől, hogy ne várjon jövő hét szerdáig, mivel Fico úgysem tud kormányt alakítani.

Becsapnák választóikat az ellenzéki pártok, ha tárgyalnának a Robert Fico vezette Smerrel; az emberek a változásra szavaztak, elegük van a jelenlegi kormánykoalícióból - mondta az InfoRádiónak a Híd-Most elnöke.

Bugár Béla hozzátette: egyelőre szó sincs személyi kérdésekről vagy a kormányfeladatok felosztásáról, hiszen a pártok képviselői kedden találkoznak először. Most az a feladatuk, hogy eljuttassanak egy levelet a köztársasági elnökhöz, arra kérve őt, hogy ne húzza az időt.

Ivan Gasparovic államfő jövő szerdáig adott időt arra, hogy a Smer koalíciós partnert találjon a kormányalakításhoz, ám erre alig van esélye. Bugár Béla hangsúlyozta: ha ez idő alatt Robert Fico olyan szerződést ír alá, ami árthat Szlovákiának, azt jogi úton mindenképpen megtámadják.

A magyar-szlovák és magyar-magyar konfliktusok kezeléséről szólva a politikus azt mondta: meg kell értetni a leendő koalíciós partnerekkel, hogy most lehet rendezni az elmérgesedett viszonyt. Hozzáfűzte: kisebbségi programjukról is tárgyalnak majd a többi párttal, és ha sikerül megegyezni, akár az államnyelv-törvényt is visszavonhatják.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást