Százegy éves amerikai turista érkezett Romániába

InfoRádió / MTI
2010. június 10. 20:20
Nem kis megdöbbenéssel figyeltek fel a román hatóságok arra az amerikai turistára, aki százegy éves és négy hónapos korában döntött úgy, hogy ellátogat Romániába.

A hölgy ráadásul nem a legközvetlenebb útvonalat választotta, hiszen előbb repülővel érkezett Németországba egy amerikai turistacsoporttal együtt, majd ott sétahajóra ült, és a Dunán utaztak Romániáig.

Mircea Vladu, az egyik romániai utazási iroda igazgatója szerint a szokatlanul magas korú turista májusban tette meg a nagy utazást, amiből számítása szerint tíz napot a sétahajón töltött.

A nő előrehaladott kora ellenére a bukaresti programból sem vonta ki magát, így háromnapos tartózkodása alatt megtekintette a román fővárost, több múzeumot meglátogatott, majd megtekintette a volt román királyi család birtokában lévő Peles-kastélyt, valamint a Brassó melletti Törcsvári kastélyt.

"Végig egyedül ment, csak egy sétabottal segítette magát, és meglehetősen eleven volt - mesélte a Mediafax hírügynökségnek a matuzsálemi korú turistáról az amerikaiak romániai programját szervező utazási iroda igazgatója.