Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BL-elődöntő: káosztól tartanak a müncheniek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendkívüli érdeklődés előzi meg Münchenben a labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti elődöntőjét a Bayern München és az Olympique Lyon között. A német szurkolók óriási reményeket fűznek a meccshez, miután kedvenc csapatuk a hétvégén - mintegy bemelegítésként - 7-0-s győzelmet aratott a Hannover felett.

A hetvenezer fő befogadására épült Allianz Arenába már hetekkel ezelőtt elkelt valamennyi jegy a meccsre, amelyet a televízió és a rádió élő adásban közvetít.

A hétvégi légtérzár azonban komoly aggodalmat keltett a futballrajongókban, mert attól tartottak, hogy az Olympique Lyon csapata esetleg nem tud Münchenbe utazni. A francia csapat számára azonban mindez nem okozott problémát: repülő helyett busszal érkeztek a bajor fővárosba.

Münchenben, részben a Bajnokok Ligájának elődöntője, részben pedig az éppen most zajló nemzetközi építőipari vásár miatt alig lehet kiadó szobát találni. A rendkívüli helyzetből a hotelek és panziók komoly hasznot húznak: ezúttal is az őszi sörfesztivál idején alkalmazott borsos árakon kínálták a szálláslehetőségeket.

A rádió szerda reggel óta arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőleg tömegközlekedéssel közelítsék meg a város északi pontján, a repülőtérre vezető autópálya tőszomszédságában lévő stadiont, hogy elkerüljék a közlekedési káoszt.

Az Allianz Arena körül ugyan 11 ezer parkolóhely van, a meccs után hazafelé tartó tömegek azonban valósággal eltorlaszolják a városba vezető utakat, a fennakadások így akár a hajnali órákig is eltarthatnak.

Mind a szurkolók, mind pedig a német média bízik a Bayern München győzelmében, bár sokan jól emlékeznek arra, hogy a Lyon elleni nyolc meccsük közül BL-ben csupán egyet nyertek meg.