eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Virtuális csapást mértek Oszama Bin Ladenre

Törölte rendszeréből a Facebook azt a profilt, amely az al-Kaida vezetőjeként ismert Oszama bin Laden neve alatt futott, és amelyen iszlám szélsőségesektől származó beszédeket és hangfelvételeket tettek közzé.

"Az emberek gyakran hoznak létre hamis profilokat híres vagy ismeretlen személyek nevei alatt. Nekünk pedig rengeteg olyan műszaki fejlesztésünk van, amellyel ki tudjuk szűrni az ilyen oldalakat"- tájékoztatta emailben az AFP hírügynökséget Andrew Noyes, a Facebook üzemeltetőinek szóvivője.

"Előfordul ugyanakkor, hogy az ilyen álprofilok mégis átjutnak a rostán, ám nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy a kérdéses profil készítőjének, vagy annak a másik tucat embernek, aki Oszama bin Ladennek próbálta kiadni magát, bármilyen köze is lenne a terroristához" - tette hozzá Noyes.

A pénteken megszüntetett profilnak már nagyjából ezer rajongója volt. A lapon iszlám szélsőségesektől származó beszédeket és hangfelvételeket tettek közzé, amelyeket az al-Kaida nevéhez kötődő Al-Sahab Media Group készített, számolt be az ABC News internetes oldal (abcnews.go.com).

Az oldalon bin Ladent a "Mudzsahidok hercegeként" emlegették, és tartózkodási helyéül a "világ hegyeit" jelölték meg, idézte az Elaph.com nevű arab nyelvű internetes újságot az ABC.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×