eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Varsóban szombat délben kezdődik Kaczynski elnök és felesége gyászszertartása

Varsóban szombat délben kezdődik Lech Kaczynski lengyel elnök és felesége gyászszertartása, amelyen a szmolenszki repülőgép-szerencsétlenségben velük együtt elhunytakra is emlékeznek.

Lech Kaczynskinek és feleségének az elnöki palotában felravatalozott koporsóját este fél 6-kor viszik át a közeli Keresztelő Szent János-székesegyházba, ahol Varsó érseke mutat be szentmisét. A koporsók a székesegyházban maradnak, mielőtt Krakkóba szállítják őket.

A tervek szerint vasárnap 10 óra tájban érkeznek meg az egykori lengyel főváros központi terén álló Mária-templomba, ahol ismét szentmisét mutatnak be. Ezen a szertartáson csak az elnöki pár családja és közeli barátai, valamint a lengyel vezetők és külföldi küldöttségek lesznek jelen.

Részt vesz a temetésen Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök is. Magyarországot Sólyom László államfő és Bajnai Gordon miniszterelnök képviseli.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×