eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Idegen repülők közeledése miatt riadóztatták az izraeli légierőt

Idegen katonai repülőgépek közeledése miatt riadóztatták az izraeli légierőt kedden.

Izraeli sajtóértesülések szerint több repülő közelítette meg az ország légterét, ezért a légierő azonnal vadászgépeket küldött az észak-izraeli Haifa város fölé.

A televízió kettes csatornája úgy tudja, hogy az izraeli vadászgépek visszatértek támaszpontjaikra, miután kiderült, hogy nem ellenséges szándékúak a külföldi repülők, amelyek láthatólag a Földközi-tenger felől közelítették meg az izraeli partokat. A tévé azt nem közölte, hogy melyik ország gépeiről volt szó, és mit csináltak Izrael közelében.

Az izraeli hadsereg megerősítette az incidens hírét. Egy névtelenül nyilatkozó szóvivő kijelentette, hogy az izraeli vadászgépek szinte azonnal visszafordultak a sürgősségi indítás után, mert azonosították a külföldi gépeket.

Az izraeliek hétfő este óta ünneplik a zsidó húsvétot. Az izraeli hadsereg állandó készültségben szokott lenni a zsidó ünnepek idején azóta, hogy Szíria és Egyiptom 1973-ban éppen a zsidó vallás legfontosabb, legszentebb és legnagyobb ünnepén, az engesztelés ünnepén (jóm kippúr) indított váratlan támadást Izrael ellen.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×